Kavun çekirdeği kaç günde çimlenir?
Tohumlar 15 °C’nin üzerindeki sıcaklıklarda ortalama 8-10 günde çimlenir ve bitki önce kazık kök, sonra yan kökler geliştirir. Köklerinizin; %80’i 30-40 cm’dedir. Ortalama büyüme mevsimi 100 gündür, ancak kış kavunları için bu 150 güne kadar çıkabilir.
Kavun çekirdeği hangi aylarda ekilir?
Kavun tohumlarının ekim ayı bölgeye göre değişir. Kavun tohumları Akdeniz ve Ege bölgelerinde Nisan ayının ilk yarısında ekilebilir. Marmara ve Trakya’da ekim Nisan ayının ikinci yarısında yapılmalıdır. Orta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Mayıs ayının ilk yarısı ekim için uygundur.
Kavun tohumu suda bekletilir mi?
Kavun çekirdeklerini fırına koymadan önce bir gün boyunca su veya nemli bir bezle ıslatmanız gerekir. Toprak sıcaklığı yaklaşık 15 derece ve üzeri olmalıdır. Kavun çekirdeklerini bir kapta çimlendirin.
Kavun tohumu ne kadar derine ekilir?
Her çukura 3-4 tohum atılır ve tohumlar 3-4 cm derinliğe kadar gübreli toprakla örtülür. Hafifçe bastırılır ve elek kovası kullanılarak canlı su eklenir. Uygun koşullarda en geç 10-12 gün içinde toprak yüzeyinde görünmeye başlar.
Kavun çekirdeği toprağa nasıl dikilir?
Bahçe toprağı veya fide karışımı ile doldurulmuş naylon torbalara 4-5 tohum ekilir. Kavun tohumları harçla doldurulmuş torbalara 4-5 cm derinliğe yerleştirilir. Plastik torbalara ekim, ekim tarihinden 3-4 hafta önce yapılmalıdır. Ekilen tohumlar 5-15 gün sonra çimlenir.
Kavun çok su ister mi?
Kavunun eti yaklaşık %91 oranında su içerir. Bu nedenle, kavun bitkilerinin tatlı, iyi biçimli meyveler üretmesi için bol suya ihtiyacı vardır. Bitkiler nemli olmalı, ancak aşırı sulanmamalıdır. Aşırı nem çimlenme sorunlarına neden olabilir.
Kavun susuz yetişir mi?
Dr. Daşgan, “Burada geliştirilen kavun çeşitleri, normal şartlarda sulanan kavunların yarısı kadar su aldıklarında başarıyla yetişiyor. Hatta susuz bile yetiştiriyoruz. Hidroponik yetiştiricilikte verim biraz düşüyor ama kalite artıyor.
En iyi kavun tohumu hangisi?
Verimli, kaliteli, yüksek tat ve aromaya sahiptir. Kabuk kısmı sert olup sarı üzerinde siyah desenler vardır. Kırkağaç kavununun kökleri genellikle yüzeyde gelişir.
Kavun fidesi kaç günde bir sulanır?
Meyve oluşumundan sonra sulama sıklığı artırılmalı ve sulama genellikle 12-15 günde bir yapılmalıdır. Sulama derinliği tarlanın su tutma kapasitesine bağlı olarak 0 ila 90 cm arasında değişir. Meyve olgunlaşma döneminde sulama yaparken dikkatli olunmalı ve meyve mümkünse sulama suyuyla temas ettirilmemelidir.
Islak toprağa tohum ekilir mi?
Tohumların çimlenmesi için toprağın nemli tutulması gerekir ancak çok ıslak olmamalıdır. Çok az nem varsa tohumlar çimlenmeyecektir; çok fazla nem varsa gelişmek yerine çürümeye başlayabilirler.
Tohum suda kaç gün bekletilir?
*Soğuk suda bekletme; -Kabuk nedeniyle oluşan çimlenme engelini ortadan kaldırmak için tohumlar oda sıcaklığındaki suda 24–48 saat bekletilir. -2-7 gün hatta iki haftaya kadar süren üfleme işlemleri özellikle bazı ladin, çam ve köknar türlerinde iyi sonuçlar verir.
Tohumlarım neden çimlenmedi?
🌱 Hastalıklı bitkilerden elde edilen tohumlar, uygun ortamda saklanmayan tohumlar ve eski tohumlar çimlenmesi zor olanlardır. 🌱 Tohumlar ekildiğinde toprak çok derin olsa ve toprak nemi korunamasa bile, patlayan tohumlar tutundukları için çimlenmezler.
Tohumluk kavun çekirdeği nasıl saklanır?
Tohumlar depolamadan önce uygun nem içeriğine düşürüldüğünde, cam veya polietilenden yapılmış hava geçirmez kaplarda saklanmalıdır. Bez veya kağıt-kartonda saklanan tohumlar değişen çevre koşullarından kolayca etkilenebilir.
Ağustosta kavun ekilir mi?
Kavun tohumları genellikle yaz veya ilkbaharda ekilmesi gereken tohumlardır. Kavun ekmeden önce toprak işlenmeli ve ısıtılmalıdır. Kavun tohumları sıcak havalarda ekilmelidir. Ekim sırasında kavun fideleri 55 cm ve sıralar arasında 200 cm mesafe olacak şekilde ekilmelidir.
Kavunda verim nasıl artar?
Optimum sıcaklık genellikle gündüzleri 25 ila 35 °C, geceleri ise 15 ila 20 °C arasında olmalıdır. Düşük sıcaklıklar bitki büyümesini etkileyebilir ve don riski vardır. Güneş Işığı: Kavun bitkisi güneş ışığını seven bir bitkidir. Güneş ışığının bol olduğu bölgelerde daha iyi gelişir ve meyve verimi artar.
Çekirdek tohumu kaç günde çimlenir?
Tohumun çimlenmesi kaç gün sürer? Erik tohumları uygun koşullar altında ekildikten sonra genellikle 2-3 hafta içinde çimlenmeye başlar.
Karpuz çekirdeği kaç günde çimlenir?
Tohum çimlenmesi toprak sıcaklığından etkilenir; 15 °C toprak sıcaklığında 15 günde, 20 °C toprak sıcaklığında 5 günde, 30 °C toprak sıcaklığında ise 1-2 günde çimlenme gerçekleşir.
Meyve çekirdeği kaç günde filizlenir?
Kayısı çekirdekleri ekimden yaklaşık 2-3 hafta sonra çimlenmeye başlar.
Kavun ne kadar sürede büyür?
Kavun Yetiştiriciliğinde Hasat Kavunlar, tohumların ekilmesinden 80 ila 120 gün sonra büyür ve olgunlaşır.
Tavsiyeli Bağlantılar: Kurşunlu Mu Iyi Kurşunsuz Mu