İçeriğe geç

Halk Dilinde Çon Ne Demek

Halk dilinde çor ne demek?

Veya: hastalık, dert. Ayrıca lanet olarak da kullanılır.Erzurum lehçesiErzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü – T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı › erzurum-agziErzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü – T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı › erzurum-agzi

Halk dilinde meh ne demek?

Anlamlı: Her şeye kusur bulan kimse. Meh: Gelirden emir. Mudurnu halk dili Mudurnu belediyesi › Mudurnu halk dili Mudurnu belediyesi › Mudurnu › Mudurnu halk dili

Halk dilinde cici ne demek?

Görüldüğü kadarıyla “üvey anne” anlamı sonradan eklenmiştir. Cümledeki “cici” kelimesi çocuk dilinden gelir ve “güzel, tatlı” anlamına gelir.

Halk dilinde yabancı ne demek?

Yabancı, el, yerli olmayan kişi.Yabancı, yerli olmayan kişi – Sesli SözlükSesli Sözlük › Yabancı,-el,-Yerli-Halk-Olmak…Sesli Sözlük › Yabancı,-el,-Yerli-Halk-Olmak .. .

Kars’ta çor ne demek?

Hastalık ve görünmezlik demektir.Çor – WikipediaWikipedia › Wiki › ÇorWikipedia › Wiki › Çor

Çor ne demek Trabzon?

Çor: Aşkım. Yer: çalılar, dikenler.Yerel Sözlük – Doğu Karadeniz Kültür Envanteri ProjesiKaradeniz Kültür Envanteri › local-sozluk-7Karadeniz Kültür Envanteri › local-sozluk-7

Gavuk ne demek?

gınuk: Utanmaz, utanmaz. Giresun ve yöresel lehçelerin DERLENMİŞ SÖZLÜĞÜ… – DergiParkDergiPark › İndir › Makale dosyası

Gırnap ne demek?

Çin hurması veya kırmızı hurma olarak da bilinen hurma, geleneksel Çin tıbbında kullanılan ve birçok sağlık faydası sunan bir bitkidir.

Pavlika ne demek?

“Fabrika” sözcüğünün kökeni, Afyon, Bolu, Nevşehir, Sivas, Ordu gibi çeşitli illerimizde ve genel olarak Trakya bölgesinde yöre ağzında bu şekilde kullanılmaktadır…

Cıncıklı ne demek?

Cıncık kelimesi argoda cam ve cam parçaları için de kullanılır. Ayrıca, Adana yöresinde “cam eşya” yerine sıklıkla “cıncık” kelimesi kullanılır. Aslında cam eşyaya cıncıkçı da denir.

Şorşor ne demek?

“Shorshor” genellikle başa sarılan ve eşarp gibi kullanılan uzun bir bez parçasını ifade eder. Bu kelime özellikle Anadolu’nun bazı bölgelerinde sıklıkla kullanılır. Örnek cümle: “Soğuk havalarda, atkınızı iyi bir şekilde sarmak için shorsor kullanabilirsiniz.” Shorsor kelimesi ne anlama geliyor? – TDK – Sertifika ProgramlarıSertifika Programları – Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi › Sorsor-kelimesi-anlamı-nedir-…Sertifika Programları – Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi › Sorsor-kelimesi-anlamı-nedir-…

Tepret ne demek?

KB, ME ve NF’de tepren – “hareket ettirmek, hareket ettirmek, sallamak” / tepret – “hareket ettirmek, hareket ettirmek, yerinden etmek” fiilleri vardır ve ADD’de depret – “hareket ettirmek, sallamak” fiilleri vardır. TÜRKÇEDE “DOĞAL “KÜRTAJ”

Halk dilinde sevgili ne demek?

“Sevmek” fiilinden türeyen “sevgili” kelimesi, sevilen, sevilen ve bağlı olunan kişiyi ifade eder.

Halk dilinde umacı ne demek?

Bogeyman kelimesi hortlak, bogeymen, korkuluk, hayalet veya periler için kullanılır.

Halk dilinde ağabey ne demek?

Ağa kelimesi Türkçe kökenlidir ve Türkçe’de kullanılan kelime Eski Türkçe aka’dan gelir ve “ağabey” anlamına gelir. Ağa (unvan) – VikipediVikipedi › Wiki › Ağa_(unvan)Vikipedi › Wiki › Ağa_(unvan)

Çor ne demek eski Türkçe?

16- Çor: Askeri bir unvandır. 18Clauson, ibid., s. 417. 17- Büyükelçi: Türkçe yazılı belgelerde idari bir unvandır. SADETTİN …DergiPark › İndir › Makale dosyasıDergiPark › İndir › Makale dosyası

Eski Türklerde çor ne demek?

“Çor” veya “Çur” terimi eski Türk kabilelerinde yüksek bir rütbe veya unvan olarak kullanılmıştır. Aynı şekilde “Sisinis” kelimesinin Bizans ordusunda yardımcı birlik olarak görev yapan Hunlar veya Alanlar komutanları için bir unvan olarak kullanıldığı bilinmektedir – T.C. Çorlu KaymakamlığıT.C. Çorlu Kaymakamlığı › corlu-tarihiT.C. Çorlu Kaymakamlığı › Corlu Tarihi

Çor ne demek Elazığ?

çor deg-/ çor çıh-: Ağır hasta olmak, hastalıktan bitkin düşmek. Şahsuvar (Elazığ) lehçesinden derleme sözlüğe katkılar – Türk Dil KurumuTürk Dil Kurumu › wp-content › uploads › 2012/09Türk Dil Kurumu › wp-content › Uploads › 2012/09

Çor nedir Türk Dil Kurumu?

Dilimize Ermeniceden gelen Çor kelimesinin sözlük anlamı hastalık demektir. Eski Türk toplumlarında verem ve veba gibi ölümcül hastalıklara çor denirdi. 12. yüzyıldan sonra bu kelime giderek üzüntü ve keder anlamında kullanılmaya başlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir