İçeriğe geç

Atatürk Nutukta Nelerden Bahsetmiştir

Nutuk nelerden bahsediyor?

Bu bilgilerden hareketle nutkun 19 Mayıs 1919 ile 20 Ekim 1927 tarihleri ​​arasında yaşanan olayları, olguları, gelişmeleri, bu gelişmelere katılan kişileri ve bu kişiler arasındaki siyasal ilişkileri anlatan bir eser olduğu söylenebilir.

Atatürk Nutuk’ta en çok kimden bahsetmiştir?

Nutuk’ta en çok kişi olarak Yahya Kaptan’ın adı geçiyor.

Nutuğun içinde hangi konular yer alır?

Nutuk, kurucusunun ağzından, bu “milli” ve “çağdaş” Türk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş mücadelesini, kuruluş felsefesini ve Türk milletinin Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak için nasıl davranması gerektiğini anlatan bir eserdir.

Nutuğun ana fikri nedir?

Konuşma kitabının temel fikri, Türkiye’nin son derece zor şartlar altında kurulmuş bir ülke olduğudur. Bu nedenle, vatana sıkı sıkıya bağlı kalmak ve onu korumak gerekir.

Atatürk Nutuk kitabında ne anlatıyor?

Atatürk önce Samsun’a çıktığında genel durumu ve görünümü anlatır. Ülkenin sıkıntılarını dile getirdikten sonra Anadolu’daki örgütlerden ve onu kurtarmak için önerilen çözümlerden bahseder. Daha sonra ulusal varlığa düşman örgütlerden ve topluluklardan bahseder.

Nutukta ne anlatılıyor?

Yakın tarihimizin en sıkıntılı ve bunalımlı günlerini kapsayan 1919-1927 arasındaki dokuz yıllık dönemde yaşanan olayları ve çözüm yollarını anlatır. Bu sürecin yöneticisi Gazi Mustafa Kemal Paşa aynı zamanda Nutuk’un yazarıdır.

Atatürk’ün yazdığı Nutuk nerede?

Atatürk’ün nutku denince, Mustafa Kemal Atatürk’ün 15-20 Ekim 1927 tarihleri ​​arasında toplanan Cumhuriyet Halk Partisi’nin İkinci Büyük Kongresi’nde verdiği nutuk geliyor aklıma. Kongre altı gün sürmüş ve toplam 36 saat 33 dakika sürmüştür.

Atatürk Nutku kaç günde okudu?

Atatürk’ün gençliğe hitabıyla bitirdiği konuşma, C. Halk Fırkası İkinci Büyük Kongresi’nde T.B.M. önünde yapılmıştır. Meclis kürsüsünde altı gün (15.X. Cumartesi – 20.X.

Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük armağan nedir?

Mustafa Kemal Atatürk’ün bize en büyük armağanı olan Cumhuriyet Bayramımızın 99. yılını coşkuyla kutluyoruz!

Nutuk’un ilk cümlesi nedir?

“19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktım” 18 Mayıs 2024

Nutuk’un özellikleri nelerdir?

Nutuk, millet adına yapılan her işin meşruiyet ilkesine dayandığını, alınan kararların ve hayata geçirilen uygulamaların derin bir tefekkürün, tarafsız bir bakış açısının, ince bir hesabın, sağlam bir mantığın ve basiretli bir davranışın sonucu olduğunu ortaya koyan bir eserdir.

Nutuk hangi cümleyle başlar?

Türk hitabet sanatının önemli bir eseri olan Nutuk, Atatürk’ün konuşma ve yazma sanatındaki ustalığını göstermektedir. Okuma anında nezaketiyle tanınan büyük lider, Beyler! Konuşmasına başlar ve uzun konuşması için af diler.

Atatürk Nutuk kitabında nelerden bahsediyor?

“Speech” adlı kitap, milli mücadele dönemini ve milli mücadeleden sonra yaşanan süreci anlatan bir kitaptır. Aynı zamanda, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunu ve bu dönemde ülkemizin kuruluş sürecini ayrıntılı olarak anlatır.

Nutuk hangi konuyla sona erer?

Konuşma #19Mayıs1919 ile başlıyor ve gençliğe hitabıyla sona eriyor.

Nutuk nedir anlamı?

Nutuk, topluluğa hitaben, söylev. Nutuk (Mustafa Kemal Atatürk), Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı ilan ettiği tarihi nutku.

Nutuk özellikleri nelerdir?

1. Konuşma, toplumu büyük ölçüde etkileyen bir fikir veya sorunu ele almalıdır. 2. Konuşmalarda kullanılan dil; açık, sade, doğal, gösterişsiz, güçlü ve coşkulu olmalıdır. 3. Konuşmalarda, dinleyicinin dikkatini çeken kelimeler ustalıkla yerleştirilmelidir.

Nutuk’un ilk cümlesi nedir?

“19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktım” 18 Mayıs 2024

Nutuk hangi özellikleriyle evrensel bir özellik taşımaktadır?

Sonuç olarak, konuşma, Türkiye’deki Türklerin atası olan Atatürk’ün gelecek nesillere verdiği öğütlerden oluşan bir vasiyetnamedir. Ele aldığı konular ve yaptığı değerlendirmeler, özgüven ve vatanseverlik gibi belirgin kişilik özelliklerini yansıtır.

Nutuk hangi olayla biter?

Konuşma #19Mayıs1919 ile başlıyor ve gençliğe hitabıyla sona eriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir