İçeriğe geç

Bertaraf Ne Demek Örnek

Bertaraf demek ne demek?

Ber kelimesi gibi, öte, dış anlamına gelir. “Yan” kelimesiyle yön ve görünüm anlamına gelir. “Dispose” kelimesinin sözlük anlamı bir şeyi diğer tarafa itmektir. Bu kelime aynı zamanda çıkarmak ve zararsız hale getirmek anlamına da gelir.

Bertaraf ne demek tip?

Sağlık tesislerinin faaliyetleri sırasında oluşan atıklar diğer atıklara göre daha yüksek yaralanma ve enfeksiyon riski taşımaktadır. Tıbbi atıkların kaynağında diğer atıklardan ayrı toplanması, toplanması, taşınması ve bertaraf edilmesi önemlidir.

Bertaraf etmek yerine ne kullanılır?

Ortadan kaldırmak, uzaklaştırmak, yok etmek, bertaraf etmek.

Bertaraf ne demek çevre?

Bertaraf: Geri dönüştürülemeyen atıkların bertarafı. En yaygın örnek, atıkların düzenli depolama alanlarına bertaraf edilmesidir. Yukarıdaki yöntemleri etkili bir şekilde uygulamanın ilk adımı, üretilen atıkları kaynağında ayrı olarak toplamaktır.

Bertaraf ne anlama gelir?

Elden çıkarma ne anlama geliyor? Bir cümlede kullanıldığında, sorunu ortadan kaldırmak veya çözmek anlamına gelir. Bu bağlamda eliminasyonun ne anlama geldiği sorusunun en kısa cevabı “ortadan kaldırmak”tır.

Atık bertaraf etmek ne demek?

Tehlikeli atıkların içindeki kirleticilerin ayrılarak uzaklaştırılması, yok edilmesi ve geri dönüştürülmesi işlemidir.

Bertaraf bedeli ne demektir?

Katı Atık Bertaraf Ücreti Nedir? Katı Atık Bertaraf Ücreti, atıkların toplanması, taşınması, işlenmesi veya bertarafı gibi hizmetlerin maliyetlerini karşılamak için ödenen bir ücrettir.

Bertaraf nasil?

Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “bertaraf” şeklindedir.

Bertaraf Formu ne demek?

Ömrünü tamamlamış araçların (ÖTA) teslim noktalarında, ömrünü tamamlamış araçlar için gerekli olan “Kayıttan düşme ve bertaraf formu” dağıtılarak, kayıttan düşme işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Bertaraf oldum ne demek?

Partiden dışlamak, yani etkisizleştirmek. Ayrıca ortadan kaldırmak, uzaklaştırmak.

Bertaraf hangi dilden?

Tasfiye – Nişanyan Sözlük. Farsça bar-ṭaraf kardan برطرف کردن “bir kenara koymak” ifadesinden alıntıdır.

Kalbim kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kalp, “kalp, hayatın merkezi sayılan organ, duygu ve hislerin merkezi olan kalp, orta, bir şeyin merkezi, kalp hastalığı, aşk, gönül” olarak tanımlanmaktadır.

Çöpler nasıl bertaraf edilir?

Bu atıkların çevre ve insan sağlığı üzerindeki etkilerini azaltmak ve yönetmek için kompostlama, depolama, yakma, biyometanizasyon, piroliz ve gazlaştırma gibi bertaraf yöntemleri uygulanmaktadır.

3 R kuralı nedir?

3R kuralı, Reduce, Reuse ve Recycle kelimelerinin kısaltmasıdır ve Türkçe’ye “Reduce, Reuse and Recycle” olarak çevrilebilecek bir çevre politikası önerisidir. Bu öneri, öncelikle kaynakların tüketimini azaltma, ardından bunları yeniden kullanma ve doğaya geri döndürme ilkelerini benimsemiştir.

Atık nedir kısaca tanımı?

Atık; Kullanılıp artık ihtiyaç duyulmayan ve çevreye zarar veren her türlü maddedir.

Bertaraf hangi dilden?

Tasfiye – Nişanyan Sözlük. Farsça bar-ṭaraf kardan برطرف کردن “bir kenara koymak” ifadesinden alıntıdır.

Bertaraf nasil?

Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “bertaraf” şeklindedir.

Lebriz etmek ne demek?

(per. leb “dudak, kenar” ve riz “pullar” ve leb-riz “kenardan atmak”) Taşacak kadar dolmuştu, ağzına kadar doluydu: Öncesinde ne olduğunu, ne olduğunu bilmiyorum / Lebrîz’di, ne doldurduğunu bilmiyorum (Şeyh Gālib). Uzun süre elinde tut (Muallim Nâci).

Tenazu etmek ne demek?

Kayıtsızlık, iki veya daha fazla önceki etkenin bir veya daha fazla görünür (aşikar) sonraki ürün üzerinde etki ettiği durumdur. Çalışmamız, önceki etkenlerden hangisinin sonraki ürün üzerinde etki etmede önceliğe sahip olduğunu araştırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir